Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ενενήντα χρόνων απολογισμός φρίκης


 Γενέθλια

Καλημέρα. Μπαίνω σήμερα στο πρώτο έτος της δέκατης δεκαετίας και το παγκόσμιο περιβάλλον είναι απόλυτα διαταραγμένο και το μέλλον της ανθρωπότητας αμφίβολο όσο ποτέ στα 90 χρόνια που περπατώ μαζί σας στον φλοιό του πλανήτη μας.
Σε όλη τη διάρκεια αυτής της ενενηκονταετίας πόλεμοι, εισβολές, αιματηρές και πολύνεκρες μάχες και φρικιαστικά απάνθρωπα ολοκαυτώματα με γενοκτονίες σε κοινές πορείες. Δεν μπορώ να υπερηφανευθώ για το είδος μου. Δεν μπορώ να υπερηφανευθώ για την ήπειρο που τάχθηκα να ζω.
Δεν μπορώ να περηφανευτώ για τους λεγόμενους "υπερατλαντικούς συμμάχους" που αυτοί κυρίως αιματοκύλισαν και έκαψαν εκατομμύρια συνανθρώπους μας αφανίζοντας τους ακόμα και με όπλα διαβολικά συνολικής καταστροφής και ολέθρου.
Δεν θα ονομάσω τώρα κανέναν από τους λαούς και τα έθνη τα τρισκατάρατα που επί ενενήντα χρόνια σκοτώνουν καίνε και σφάζουν. Πόσα εκατομμύρια στο διάστημα που ζω βρήκαν πόνο, δυστυχία και θάνατο εξ αιτίας τους; Υπολογίστε εσείς. Σκεφθείτε τους εσείς. Ανατρέξτε την ιστορία. Τρεις μακελάρηδες κακούργους, θα βρείτε και ανθρώπους τους βαλμένους σε θέσεις κλειδιά κι εδώ και παντού και πάντα.. Τούρκοι, Γερμανοί κι Αμερικάνοι οι δήμιοι, οι σφαγείς, οι εισβολείς, τα διαβολικά έθνη.
Σήμερα που έκλεισα τα ενενήντα μου χρόνια εύχομαι στους ειρηνικούς λαούς να ευτυχήσουν και να ζήσουν χωρίς τρόμο και αγωνία. Και εύχομαι παράλληλα οι ανώτερες δυνάμεις του σύμπαντος να εξαφανίσουν αυτά τα τρια έθνη που απεργάζονται και πάλι συμφορές για τους ανθρώπους, να εξαφανιστούν δια μιας από την επιφάνεια του πλανήτη και η ανθρωπότητα να ξεχάσει τους εφιάλτες που έζησε εξ αιτίας τους.

Γιώργος Χατζηδάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: