Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Κάτι που σίγουρα Δεν Είναι Λίγο



Η «Β ρ α χ ε ί α Λ ί σ τ α»

Σαν ένα παιχνίδι συναναστροφής,

σαν την "Μπερλίνα"


Ζωηρό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει ανάμεσα στους φίλους της ομάδας «Τόπος Θεάτρου» και στους προσωπικούς μου του Χρονολογίου μου η ιδέα της «Βραχείας Λίστας», μιας κατάστασης προτιμήσεων, επιλογών και αξιολογήσεων με νέες ηθοποιούς, νεότερες η και λιγότερο νέες – η ηλικία παραμένει απροσδιόριστη – που έχουν σημειώσει αξιόλογες ερμηνείες και που παρέχουν υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.


Ο κ
ατάλογος με κορίτσια νεοφώτιστα με μόνο ένα δείγμα δουλειάς και άλλα πιο έμπειρα και σε περισσότερα δοκιμασμένα, ακόμα και μερικές που αναμετρήθηκαν με δύσκολα και τα καταφέραμε να συμπληρωθεί ως τώρα μια λίστα εικοσιδύο (22) προτιμήσεων από θεατρόφιλους που έχουν διαμορφώσει τις επιλογές το

Ήδη τρεις ηθοποιοί έχουν συγκαταλεχθεί στην λεγόμενη «Βραχεία Λίστα», που έχουμε υπολογίσει να συμπεριληφθούν δώδεκα εν συνόλω. Αναφέρουμε τις τρεις διευκρινίζοντας πως η σειρά είναι τυχαία και οπωσδήποτε δεν είναι αξιολογική. Μαρία Κίτσου, Τζένη Θεωνά και Λουκία Μιχαλοπούλου. Αυτές κρίναμε ως Εκλεκτές και άξιες να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους και απαιτητικούς ρόλους και παραθέτουμε παρακάτω τα ονόματα αυτών που αποτελούν τις προτάσεις σας ως τώρα !



Λένα Δροσάκη, Ραφαέλα Κονίδη, Γιούλικα Σκαφιδά, Λένα Παπαληγούρα, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Ναυπλιώτου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κόρα Καρβούνη, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ηρώ Μπέζου, Ανθή Ευστρατιάδη, Εύη Σαουλίδου, Φωτεινή Αθερίδου, Ευαγγελία Συριοπούλου και μια νεότερη φουρνιά με τις Σίσσυ Τουμάση, Κίττυ Παϊταζόγλου, Ευθυμία Καρακατσάνη, Αμαλία Νίνου και Κατερίνα Μαυρογεώργη.



Υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με κάποιες προτάσεις για τις οποίες τίθεται ένα ηλικιακό όριο και επίσης πως αρκετές από τις αναφερόμενες έχουν ήδη διεκπεραιώσει δυο και τρεις φορές ρόλους πρωταγωνιστικούς και μεγάλους οπότε οι συγκρίσεις θα είναι άνισες για τις νεότερες και φερέλπιδες.

Προσωπική μου άποψη, που την βάζω στην κρίση σας είναι να ισχύσει το όριο των 40 χρόνων και των πρωταγωνιστικών ρόλων οπότε εξαιρούνται οι μισές από τις προτεινόμενες.



Στην ερώτηση που αποσκοπεί αυτή η διαδικασία της Βραχείας Λίστας είναι πως δεν αποσκοπεί πουθενά, σε καμία επίσημη θεσμοθέτηση. Είναι ένα παιχνίδι συναναστροφής, κάτι σαν την παληά Μπερλίνα, που μας δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μας και κυρίως να γνωρίσουμε τις νέες δυνάμεις του θεάτρου μας και να υποκινηθούμε να τις δούμε στη σκηνή.

Λίγο είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: